Opleiding instructeur

Kom jij ons NADB Opleiders team versterken?

In 2020 is onze vernieuwde NADB Danssport Opleiding geaccrediteerd door de WDSF. Hier zijn we hartstikke blij mee, want dit betekent dat deelnemers aan deze opleiding die de volledige opleiding succesvol afronden, geen WDSF technisch examen meer te hoeven doen om uiteindelijk erkend WDSF jurylid te kunnen worden. In het voorjaar van 2021 (8 mei) start een eerste editie van onze nieuwe geaccrediteerde Danssport Opleiding die twee jaar zal duren. Tegelijk willen we ook starten met een recent ontwikkeld opleidingsprogramma om nieuwe erkende NADB opleiders te gaan scholen.

We willen graag onze NADB Academy versterken en nieuwe opleiders klaarstomen om straks net als Clara Lamar onze toekomstige NADB juryleden en trainers op te leiden. We zoeken professionals met een gedegen kennis van danssport technieken. Onze kandidaat opleiders zijn het liefst al geschoold aan de hand van de WDSF Opleidingsstructuur en hebben ervaring met het Absolute Judging System (AJS). Zij zijn didactisch sterk en kunnen danssport technieken, bij voorkeur in alle Standaard en Latin dansen, praktisch overbrengen. Het helpt enorm als je je graag blijft verdiepen in de ontwikkeling van onze internationale danssport. Interactie met mede kandidaat opleiders en deelnemers aan NADB Danssport opleiding vormt onderdeel van dit opleidingsprogramma.

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands, echter een goede beheersing van het Engels in woord en geschrift is zeer wenselijk. De opleiding wordt gegeven door Clara Lamar.

Heb je interesse om NADB opleider te worden? Stuur dan een brief met je motivatie naar hannie.van.der.geest@nadb.eu . Neem in je motivatie ook je (inter) nationale ervaring op gebied van dansen, jureren, geven en/of volgen van workshops/lectures op. In een persoonlijk gesprek zullen we nadere toelichting geven over de wijze waarop de opleiding gestalte zal krijgen. Deelname aan dit programma NADB Opleider is gratis. Eventuele bijkomende kosten zijn voor rekening van de kandidaat.

Achtergrond
De NADB is in 2019 gestart met de Danssport Opleiding 1.0. Deze opleiding leidt op tot jurylid en trainer. In het eerste traject zijn 29 cursisten gestart en 18 van hen hebben de opleiding succesvol afgerond. De opleiding is volledig gestoeld op de WDSF Academy Opleidingsstructuur. Na een grondige evaluatie is een aantal aanpassingen gedaan die voornamelijk betrekking hebben op het aantal studiedagen en de opzet van de cursus. Er is bijvoorbeeld gekozen voor splitsing van de Standaard en Latin. Het aantal studiedagen is uitgebreid maar het aantal uren per dag verminderd. De inhoud van de opleiding is niet gewijzigd. Door de nieuwe opzet kan nog meer aandacht besteed worden aan verdieping in de materie. Met trots kunnen we melden dat de nieuwe versie met ingang van 1 juli 2020 de officiële Pre-Qualified Education System (PQES) status heeft verkregen bij de WDSF. Deze accreditatie houdt in dat kandidaten die de volledige NADB Danssport Opleiding hebben afgerond, vrijgesteld worden van het technische examen bij de WDSF voor het verkrijgen van een WDSF B jurylicentie. Hiervoor moet nog wel aan een aantal extra eisen worden voldaan die door de WDSF zijn bepaald. Voor nadere informatie over de opzet en de inhoud van de Danssport Opleiding verwijzen wij naar het document: NADB Danssport Opleiding.

Ga naar de inhoud