Schermafbeelding 2020-04-30 om 17.51.39
NADB NIEUWSBRIEF

Beste lezers van deze nieuwe NADB nieuwsbrief


In de eerste helft van 2020 heeft de website van de NADB een nieuwe look en feel gekregen. Een prachtig resultaat, waarvoor we onze voormalige Bestuurslid Communicatie Henk Peter Vos erg dankbaar zijn. Hij heeft hier bergen werk voor verzet. Onderdeel van de ‘oude’ website was de NADB nieuwsbrief. Ook die is in een nieuw jasje gestoken, en hieronder is de eerste nieuwsbrief van 2021 in de nieuwe opzet te vinden.
Over 2020, kunnen we vrij kort zijn, het is voor iedereen (dansers, juryleden, wedstrijdorganisatoren, dansschoolhouders en trainers) een vreemd maar ook een erg moeilijk jaar geweest. Ook de NADB als danssport bond heeft een bewogen jaar gehad, met helaas maar 4 wedstrijden, waaronder wel een uniek NK. Een NK zonder live publiek, maar wel met meer dan 30.000 livestream bezoekers.

Ook in het eerste deel 2021 heeft Corona ons land nog altijd in haar macht en roept veel vragen op. We hebben vragen gekregen van zowel dansers als officials over de gevolgen van Corona voor de contributies en licenties van 2021. Een groot deel van 2020 hebben wij de danssport niet kunnen beoefenen zoals we gewend zijn en ook voor 2021 is er is nog veel onzeker. We hebben als bestuur gemeend om, in afstemming met de Bondsraad, voor die leden die daar een beroep op willen doen, een tegemoetkoming te geven voor 2021. Meer informatie hierover vind je in de nieuwsbrief hieronder.

Als bond hebben we de afgelopen tijd niet stil gezeten. Deze zomer zijn er door internationale toptrainers verschillende dansinstructie filmpjes gemaakt en is er als vervolg daarop een dansdag georganiseerd in Oss. Begin dit jaar zijn er twee “Get Together” sessies geweest om contact te houden met alle dansers, juryleden en trainers. Centraal thema tijdens deze sessie was: waar houden jullie je mee bezig? Hoe blijf je actief? Waar kijk je naar uit? Hieruit zijn veel leuke initiatieven en ideeën gekomen: zo worden er online verschillende workshops en trainingen georganiseerd, die zijn hier op het Prikbord terug te vinden.

Om positief en energiek te blijven zoeken we als bond naar oplossingen om het dansen weer op te kunnen starten. Richting de overheid werken we nauw samen met het NOC*NSF en Dansondernemers.nl, het platform voor ondernemers, ongeacht de dansstijl.
Voor het komende jaar kijken we uit naar de maanden mei, juni en juli, waarin we hopelijk de danssport en de wedstrijden weer voorzichtig kunnen opstarten. Het NK weekend is uit voorzorg verplaatst naar november en zal plaatsvinden in Dalfsen.
Een volgende stip op de horizon is de “Rotterdam Open” eind augustus, waar twee Internationale titelwedstrijden op het programma staan. Ook voor het najaar staat een groot event op de planning de jaarlijks terugkerende “Holland Masters”, met naast de NK’s 10-Dance Adults, Formatie en Debutanten 6-Dance opnieuw een internationaal titel-event.

Ook in de media zit dans enorm in de lift, met Dancing With The Stars nog niet heel lang geleden, Talpa heeft een nieuw programma op stapel staan, de Dansmarathon. Een super gaaf concept, waar koppels tot het uiterste moeten gaan. Wie staat er nog rechtop op de dansvloer na 50 uur dansen? Als kers op de taart is natuurlijk de toezegging van het IOC voor Breaking op de Olympics in Parijs. Een prachtige erkenning voor de danssport wereldwijd.

Tot slot wil ik nogmaals jullie aandacht vragen voor een tweetal vacatures in het bestuur. We zoeken een nieuwe penningmeester en een nieuw bestuurslid voor communicatie en marketing.

Met vriendelijke groeten namens het NADB bestuur,
Jeffrey van Meerkerk
www.nadb.nl

BELANGRIJKE INFO NK 2023

Vacature Bondsarts

Wijziging aantal promotiepunten

GEANNULEERD Sportcongres 11 september 2022

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Update NK Formatie STD + Showdance

Grensoverschrijdend gedrag enquête

Solodansen op het NK!?

Afmelden voor wedstrijden

NADB Sportcongres 2022

facebook website instagram 
Schermafbeelding 2020-04-30 om 17.51.39
Email Marketing Powered by MailPoet