Baton twirlen

Baton twirlen

Met de officiële aanmelding van de Nederlandse Twirl Sport Bond (NTSB) als lid van de Nederlandse Algemene Dans Bond (NADB) is de samenwerking van de twee organisaties een feit geworden.

De NTSB is de landelijke sportbond die de belangen behartigt van de twirlsport in Nederland. De NTSB is in 1978 opgericht en heeft zich sinds haar bestaan ingezet om voor  sporters, verenigingen en coaches een omgeving te creëren waarin zij zichzelf en de sport kunnen ontwikkelen en onderling competitie met elkaar kunnen aangaan. De NTSB  is lid van de World Baton Twirling Federation (WBTF). Hierbij zijn 23 landen aangesloten. De WBTF organiseert iedere twee jaar de Wereldkampioenschappen en is lid van de WDSF.

Baton Twirling is een sport voor mannelijke en vrouwelijke atleten welke zich kenmerkt door creativiteit. Het combineert een goede vaardigheid aan batonhandelingen met een grote flexibiliteit van het lichaam, dans en gymnastische bewegingen op een diversiteit aan muziekstijlen.

Door de samenwerking van de NADB en de NTSB is er sprake van een uitbreiding van de koepelorganisatie die de danssport vertegenwoordigd binnen NOC*NSF.

De NTSB zal als zelfstandige organisatie binnen de koepelorganisatie NADB functioneren. Waar de beide organisaties elkaar kunnen ondersteunen of raakvlakken met elkaar hebben zal er van de mogelijkheden optimaal gebruik gemaakt worden.

Beide organisaties zijn er van overtuigd dat deze samenwerking een toegevoegde waarde heeft voor de eigen organisaties en de Nederlandse danssport in het algemeen.

Uitgebreide informatie vind u op de websites NTSB en WBTF. De NTSB is aangesloten bij de Nederlands Algemene Danssport Bond (NADB), lid NOC*NSF

 

Ga naar de inhoud