Line dance

Line dance

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is over gekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel.

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Ballroom, Latin, Hiphop, Iers enzovoort. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz. Linedance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed.

Ook worden er jaarlijks wereldwijd linedance wedstrijden gehouden met als afsluiting de Wereldkampioenschappen. Tijdens deze wedstrijden is er van de western kleding stijl weinig meer te herkennen behalve de laarzen en bij de mannen ook de hoed. Ook deze danssport heeft een enorme modernisering doorgemaakt betreffende de muziek en kleding.

De NADB is voorstander van het behartigen van Line Dance wedstrijden die onder de paraplu van de The United Country Western Dance Council (UCWDC) worden georganiseerd die zoals de NADB  aangestoten zijn bij de  World DanceSprt Federation (WDSF)

 

 

 

 

 

Ga naar de inhoud