Latin

Latin

Deze pagina beschrijft de 5 Latijns-Amerikaanse dansen.

Samba

De Samba is één van de vijf latin dansen. Deze gestileerde samba heeft weinig gemeen met de samba’s die in Brazilië worden gedanst. Kenmerkend voor de International Samba zijn de “bounce” acties. De samba heeft een tweekwarts maat en wordt gedanst op een ritme van 50/52 maten per minuut.

Cha Cha Cha

De Cha cha cha is een dans die is ontstaan in Cuba en in het begin van de jaren 50 opdook in de nachtclubs van de Verenigde Staten. De muziek waarop de chachacha gedanst wordt, heeft een vierkwarts-maat en kent een snelheid die standaard 30 tot 32 maten per minuut bedraagt.

Rumba

De Rumba is een dans die rond 1954 opdook in Frankrijk en daarna ook in de rest van Europa werd gedanst. De rumba wordt gezien als de dans van verleiding. De rumba heeft een ritme van 25/27 maten per minuut.

Paso Doble

De Paso Doble (Spaans voor dubbele stap) is een dansstijl die rond 1920 is ontstaan en stamt oorspronkelijk uit Frankrijk. Later is deze dans verder uitgewerkt in Spanje. De paso doble wordt gedanst op bij de dans behorende muziek met een ritme van 60 tot 62 maten per minuut. De muziek kenmerkt zich door highlights: met deze accenten in de muziek neemt een danspaar een vaste houding en choreografie.

Jive

De Jive is de laatst ontwikkelde Latin dans en is rond 1940 ontwikkeld uit de “jitterbug”, door de Amerikaanse soldaten meegebracht naar Europa tijdens de 2e wereldoorlog. De Jive is een vierkwartsmaat met 42/44 maten per minuut.

Ga naar de inhoud