Medische commissie

Medische commissie

De Medische Commissie is opgericht om betere (medische) zorg te leveren aan de dansers van de NADB. Daarbij willen we het plezier en niveau van het dansen in Nederland bevorderen door betere blessure behandeling, blessure preventie en het verbeteren van de performance van de dansers. Bij dit laatste kan je bijvoorbeeld denken aan verbeteren van en adviezen over fysiologie, psychologie, voeding, trainingsmethoden, wedstrijdvoorbereiding etc.

De volgende personen zijn lid van deze commissie:

  • Yasmine Hiemstra, Bondsarts van de NADB. Werkzaam als Sportarts in het OLVG te Amsterdam als onderdeel van de Sportartsengroep. Voor afspraken kun je contact opnemen met het secretariaat van de Sportartsengroep via telefoonnummer: 020 510 87 10. 
  • Ineke Crijns (arts specialist farmaceutische geneeskunde, oud-voorzitter anti-doping commissie WDSF, danseres)
  • René Ewals (initiatiefnemer medische commissie, lid bondsraad, danser)
  • Graziëlla Eshuis (arts, danseres)

Daarnaast hebben we de volgende personen bereid gevonden om op te treden als adviseur van de commissie:

  • Dr. Boni Rietveld (gepensioneerd orthopedisch chirurg, voormalig leiding Medisch Centrum voor Dansers en Musici)
  • Drs. Peter Abbink (orthopedisch chirurg, radioloog en danser)

Mochten jullie algemene vragen/ opmerkingen hebben over de Medische Commissie dan kunnen jullie mailen naar medischecommissie@nadb.eu. Voor vragen met betrekking tot een medische probleem kunnen jullie mailen naar bondsarts@nadb.eu. Deze vragen worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en dit mailadres is alleen leesbaar voor de artsen binnen de commissie.

Ga naar de inhoud