Medische commissie

Medische commissie

De Medische Commissie is opgericht om betere (medische) zorg te leveren aan de dansers van de NADB. Daarbij willen we het plezier en niveau van het dansen in Nederland bevorderen door betere blessure behandeling, blessure preventie en het verbeteren van de performance van de dansers. Bij dit laatste kan je bijvoorbeeld denken aan verbeteren van en adviezen over fysiologie, psychologie, voeding, trainingsmethoden, wedstrijdvoorbereiding etc.

Ons eerste doel is het maken van een inventarisatie met betrekking tot de gezondheid van dansers in Nederland. Hiervoor willen we graag jullie medewerking vragen! Binnenkort verspreiden we een enquête onder alle dansers van de NADB; jullie zouden ons enorm helpen door deze in te vullen zodat wij de (medische) zorg voor de dansers kunnen verbeteren!

De volgende personen zijn lid van deze commissie:

  • Petra Keijsers (sportarts op het topsport medisch centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch, voormalig danseres).
  • Iris Busscher (huisarts met specialisatie bewegingsapparaat, gepromoveerd in de orthopedie, danseres)
  • Ineke Crijns (arts specialist farmaceutische geneeskunde, oud-voorzitter anti-doping commissie WDSF, danseres)
  • René Ewals (initiatiefnemer medische commissie, lid bondsraad, danser)

 

Daarnaast hebben we de volgende personen bereid gevonden om op te treden als adviseur van de commissie:

  • Dr Boni Rietveld (gepensioneerd orthopedisch chirurg, voormalig leiding Medisch Centrum voor Dansers en Musici)
  • Drs Peter Abbink (orthopedisch chirurg, radioloog en danser)

Mochten jullie algemene vragen/ opmerkingen hebben over de Medische Commissie dan kunnen jullie mailen naar medischecommissie@nadb.eu. Voor vragen met betrekking tot een medische probleem kunnen jullie mailen naar bondsarts@nadb.eu. Deze vragen worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en dit mailadres is alleen leesbaar voor de artsen binnen de commissie.