NADB Danssport Opleiding Standaard 2023

NADB Danssport Opleiding standaard 2023

In februari 2023 start de Academy met de module AJS en Specifics Standaard.

Achtergrond

De NADB is in 2019 gestart met de Danssport Opleiding 1.0. Deze opleiding leidt op tot jurylid en trainer. Inmiddels hebben al veel kandidaten de opleiding succesvol afgerond. De opleiding is volledig gestoeld op de WDSF Academy opleidingsstructuur. Binnen de NADB Academy wordt gebruik gemaakt van de WDSF techniekboeken en het WDSF Adjudicator Handbook.

PQES Status WDSF

Met trots kunnen we melden dat de opleiding met ingang van 1 juli 2020 de officiële PreQualified Education System (PQES) status heeft verkregen bij de WDSF. Deze accreditatie houdt in dat kandidaten die de volledige NADB Danssport Opleiding hebben afgerond, vrijgesteld worden van het technische examen bij de WDSF voor het verkrijgen van een WDSF B jurylicentie. Hiervoor moet nog wel aan een aantal extra eisen worden voldaan die door de WDSF zijn bepaald.

NADB Danssport Opleiding

De opleiding bestaat uit vier modules. Alle modules worden afgesloten met een examen. In het document NADB Danssport Opleiding wordt nader ingegaan op de inhoud van de modules. De totale opleiding duurt twee jaar. De modules kunnen afzonderlijk bijgewoond worden. Op 11 februari gaan we starten met de module AJS & Specifics Standaard. Deze bestaat uit 5 lesdagen en een examendag. In het tweede deel van 2023 start de Module Charts Standaard (3 dagen) welke ook wordt afgesloten met een examen. Het streven is om het Standaard deel eind 2023 afgerond te hebben. In 2022 zijn de Latin modules gedoceerd. Vanaf 2024 kan weer gestart worden met de Latin module.

Waar en wanneer

Adres
Danscentrum Clara Lamar
Rijksweg Zuid 103
Sittard

AJS & Specifics Standaard
11 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 17 juni. Het examen vindt plaats op 1 juli.

Charts Standaard
2 september, 7 oktober en 11 november. Het examen vindt plaats op 6 en 7 januari 2024.

De cursusdagen duren 4,5 uur.

De cursus wordt gegeven door Clara Lamar, hierbij geassisteerd door Jeroen Luijer.

Kosten

De kosten voor de Module AJS & Specifics Standaard bedragen € 400,00.

Het examen kost €50,00. Het examen is niet verplicht. De cursus kan ook bijgewoond worden om de kennis te verrijken. Om een jurylicentie te mogen afnemen is succesvol afsluiten van het examen wel verplicht. Deelname aan de NADB Danssport Opleiding staat alleen open voor leden van de NADB die de verschuldigde contributie 2023 hebben voldaan. Deelnemers die na het succesvol afsluiten van de totale opleiding in aanmerking willen komen om een jurylicentie af te nemen, dienen minimaal A Klasse Adults in minimaal één van beide disciplines hebben gedanst. IDTA/FDO kandidaten moeten in het bezit zijn van het Licentiate diploma van de betreffende discipline. Indien de cursus alleen gevolgd wordt om de kennis te verrijken, geldt de eis van minimaal A klasse niet. Dan kan echter geen jurylicentie afgenomen worden.

Opgeven

Opgeven kan door een email te sturen naar ger.cloudt@nadb.eu

Informatie

Heb je behoefte aan extra informatie/uitleg? Neem dan contact op met Clara Lamar claralamar@home.nl of Ger Cloudt ger.cloudt@nadb.eu

Ga naar de inhoud