50 uur non-stop dansen voor Longfonds

Wendy van Dijk en Jan Versteegh presenteren deze herfst het grootste, zwaarste en LANGSTE dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie: De Dansmarathon. Honderd koppels dansen op de muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. Davina Michelle, Kris Kross Amsterdam, OG3NE, Nielson, René Froger, Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling en vele anderen zwepen de danskoppels op. Wie van de 100 danskoppels heeft de langste adem? Alleen het koppel dat na 50 uur de minste rusttijd heeft genomen en dus het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint een geldprijs van maar liefst 100.000 euro. En dat is niet het enige. De koppels dansen namelijk voor het goede doel: Longfonds. De Dansmarathon is van 14 t/m 16 oktober live te zien op SBS6.

De Dansmarathon is een ware uitputtingsslag. De loodzware wedstrijd start met honderd koppels. De muziek is opzwepend en de sfeer is uitgelaten, maar vijftig uur achter elkaar dansen met slechts een paar korte pauzes – dat is nogal een uitdaging. De vermoeidheid slaat keihard toe, blessures zijn onvermijdelijk… om nog maar te zwijgen over de stemming onderling. Verslappen is geen optie: strenge scheidsrechters houden de koppels op de dansvloer scherp in de gaten, om te controleren of ze genoeg in beweging blijven. Wie niet meer kan of wil, of wie niet energiek genoeg danst, ligt eruit.

De Dansmarathon staat dus geheel in het teken van Longfonds. Er zijn 600.000 Nederlanders met onherstelbaar beschadigde longen. Daarom werkt Longfonds met vooraanstaande wetenschappers en artsen keihard aan een medische doorbraak: een mini-long. De mini-long maakt het mogelijk om in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken. Iedereen die tijdens De Dansmarathon gaat meespelen met de Vriendenloterij maakt niet alleen kans op geweldige prijzen, maar steunt ook Longfonds bij de verdere ontwikkeling van die mini-long.

De Dansmarathon nodigt mensen ook uit om zelf in actie te komen en hun eigen dansmarathon te organiseren. Iedereen die dat wil, kan zijn actie aanmelden via dansmarathon.nl. Iedereen die vanaf de tribune wil meedansen en de koppels wil aanmoedigen, kan via ticketpoint.nl een kaartje kopen.

De Dansmarathon is het grootste livedansspektakel op tv ooit en van begin tot eind bloedstollend spannend. Het is een ware survival of the fittest… en heel Nederland danst mee!

Uitzending: De Dansmarathon is van 14 t/m 16 oktober live op SBS6 te zien. In aanloop naar het grote dansspektakel leren we de danskoppels kennen via speciale Dansmarathon-journaals. SBS6 zendt deze van 12 september t/m 3 oktober op donderdag- en zondagavond uit tussen Hart van Nederland en Shownieuws. 3 t/m 12 oktober zijn de journaals dagelijks te zien.

De Dansmarathon wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, T-Mobile en Garmin.

Ga naar de inhoud