Bericht aan alle senioren dansers

Beste dansers,

Wij krijgen van diverse kanten signalen dat de overgang van de Startklasse Senioren naar de A klassen Senioren 1, 2 en 3 of Hoofdklasse S4  te groot is.  De Startklasse zijn de beginners met drie dansen . In de A en HK zijn vijf dansen verplicht. Ook krijgt men dan te maken met mededansers die vaak beschikken over meer (wedstrijd)ervaring. Het blijkt dat paren hierdoor het plezier in het wedstrijddansen verliezen en afhaken. Beide willen we natuurlijk voorkomen.

De werkgroep, die ook de nieuwe klasse indeling en het promotiepuntensysteem heeft voorbereid,  en bestaat uit afgevaardigden van de Sportcommissie, Atleten Commissie, Academy en het bestuur,  heeft een advies voorbereid voor het bestuur om een extra Senioren klasse in te voeren tussen de Startklasse en de A klassen en HK S 4. Dit wordt de Senioren B Klasse Standaard. Het bestuur heeft dit advies overgenomen.

Senioren B klasse Standaard.

  • Leeftijd 1 partner minimaal 35 jaar, andere partner minimaal 30 jaar.
  • Voor 2022 geboortejaren 1987 of eerder, partner 1992 of eerder.
  • Ingang 15 maart 2022.
  • Aantal dansen: 4.
  • Wedstrijdkleding. Is echter niet verplicht. Het is reglementair toegestaan om kleding te dragen van een niveau lager.
  • Promotieschaal 40 punten.
  • De nieuwe B klasse zal voor het eerst geïntroduceerd worden tijdens de Lets Dance Championships op 2 april in Veenendaal.

Optie om terug te gaan naar de B klasse

Paren die van mening zijn dat ze te hoog zijn ingedeeld in de  S1A, S2A, S3A of Hoofdklasse S 4 krijgen eenmalig de gelegenheid om terug te gaan naar de nieuw te vormen B klasse.

Stuur hiervoor uiterlijk 10 april 2022 een email naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu met vermelding van de namen en de klasse waarin u nu uitkomt.

Als eenmaal in de B klasse is gestart dan is het niet mogelijk om terug te gaan naar de A klasse, respectievelijk Hoofdklasse S 4. Dit kan alleen door het behalen van het aantal promotiepunten.

Wij hopen hiermee een positieve stap gemaakt te hebben voor onze Senioren dansers. Wij wensen iedereen veel succes op de komende wedstrijden in Badhoevedorp, Veenendaal, Oss en natuurlijk op het NK.

 

Informatie over het NK is terug te vinden op de speciale pagina op onze website https://nadb.nl/nk-2022/

Zie ook de extra wedstrijden die tijdens het NK weekend gehouden worden zoals de Open Basic Slowfoxtrot en Rumba, de Solodansen en de SRN rolstoelwedstrijden.

Hartelijke groeten van de werkgroep.

Hannie van der Geest, , Kim de Haan, Robert van Halder Marcel Keijzer, Jeroen Koene, Michèle Lak en Ruben van Osch

Ga naar de inhoud