Corona en meer…

Bestuur werkt hard aan heropening sector dans...

Datum: 26 mei 2020

NADB bestuur keihard voor u aan het werk…

Het is even stil geweest rondom de communicatie over corona vanuit de NADB, maar dat wil niet zeggen dat wij (lees het bestuur) stilzitten. Naast de dagelijkse bestuurszaken wordt er achter de schermen op meerdere niveaus keihard gewerkt en gelobbyd om de danssector weer zo spoedig open te krijgen zodat iedere sportdanser en danssporttrainer weer aan de slag kan.

Voorzitter Jeffrey van Meerkerk is wekelijks betrokken bij het overlegtussen de bondsdirecteuren en voorzitters van het NOC*NSF. Tevens heeft hij regelmatig contact met NOC*NSF prestatiemanager Jolina Broesder en haar beleidsmedewerkers en laat hij zich op de hoogte stellen van de laatste maatregelen voor sportbonden en probeert hier invloed op uit te oefenen. In de landelijke politiek onderhoudt Jeffrey zeer nauwe contacten met verschillende Kamerleden en voorziet hij ze van de juiste informatie voor Kamerdebatten en andere overleggen. Het meest recente contact was met Rudmer Heerema, 2e kamerlid van de VVD over de herstart van de danssportsector.

Bestuurslid Hannie van de Geest is betrokken bij meerdere digitale overlegvormen binnen het NOC*NSF. Dit zijn ook wekelijkse digitale vergaderingen binnen verschillende teams.
• Team Opstarten topsport
• Team 1,5 meter samenleving en sporten
• Team binnen- en buitensporten
• Teamwedstrijden en -evenementen
• Team horecasporten

Urenlang is Hannie online om in al deze overleggen de danssportsector te vertegenwoordigen en om verruiming van de maatregelen voor de danssportsector te forceren.

Henk Peter Vos is als bestuurslid actief op het platform Dansondernemers.nl. Op dit platform, waar dansondernemers, dansbonden en organisaties samen zijn gekomen, is gezamenlijk het nationaal dansprotocol opgesteld en ingediend bij de regering. Henk Peter was aanwezig in Den Haag bij de overhandiging van het protocol op de ministeries van OCW en VWS.

De andere bestuursleden, Boyan Kirchev, Niek Burg en Jeroen Koene zijn ook heel nauw betrokken bij bovenstaande processen en doen ook zij alles wat in hun macht ligt voor een hopelijk spoedige herstart van de danssportsector.

Ga naar de inhoud