Dansen voor je Leven

Beste allemaal,

 Ook wij als bestuursleden van de NADB hebben gisteren naar de eerste uitzending van “Dansen voor je Leven” gekeken. “Dansen voor je Leven” is een driedelige docuserie over de ervaring(en) van (voormalige) dansers, danswereld breed, van grensoverschrijdend gedrag en wordt uitgezonden op NPO2.

 (Seksueel) grensoverschrijdend gedrag komt helaas in heel de maatschappij voor, en daarmee ook in de wereld van dans. Dit betreuren wij enorm en accepteren wij niet. Wij wensen slachtoffers nogmaals heel veel sterkte en zijn er voor jullie mocht hier behoefte aan zijn. Onze vertrouwenscontactpersoon is (vertrouwelijk) te bereiken via Veilige sport omgeving – NADB .

 In samenwerking met het Centrum voor Veilige Sport Nederland en NOC*NSF werken wij aan het opstellen van een normenkader om de sociale veiligheid in de sport te bevorderen. Meer informatie hierover lees je hier Veilige en integere sport – NOCNSF . Ook kijken wij uit naar de resultaten van het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de danssector breed wat in opdracht van het Ministerie van VWS is uitgevoerd door onderzoeksbureau Verinorm. Publicatie hiervan verwachten wij voor de zomer van 2023.

Het bestuur heeft mij aangesteld als woordvoerder op dit onderwerp en ben derhalve via email bereikbaar.

 

Met vriendelijke groeten,

 Jeffrey van Meerkerk

Voorzitter

Jeffrey.van.meerkerk@nadb.eu

Ga naar de inhoud