Europees kampioenschap rolstoeldansen Praag

In het weekend van 28-30 oktober vond het Europees Kampioenschap rolstoeldansen plaats in Praag, Tsjechië. Als gevolg van de coronacrisis pas vier in plaats van twee jaar na het vorige.

Een danspaar van Walking Wheels stichting rolstoeldansen uit Hoofddorp neemt voor het eerst deel aan een EK en danst in de categorie Combi standaard dansen klasse 2. Hoewel zij niet verder komen dan de herkansingen hebben zij Nederland prima vertegenwoordigd in een veld van twaalf paren en zes nationaliteiten.

Astrid Jonker uit Nieuw-Vennep en Danny Castien uit Haarlem mogen dansen op deze wedstrijd, waar naast combi-dansen en duo-dansen ook verschillende categorieën singles op het programma staan.Het evenement duurt drie dagen. Op de eerste dag, vrijdag 28 oktober, komt de Nederlandse Rosanna Schellekens uit Rosmalen, de enige andere afvaardiging vanuit Nederland, in actie in de Women Single 2 Freestyle. Ook zaterdag danst Schellekens in Single women 2 haar vijf dansen. Diezelfde middag mogen Jonker en Castien de vloer op voor hun vijf standaard (ballroom) dansen. In totaal twaalf paren staan op de vloer, verspreid over twee series.

In de herkansingen staan nog negen paren op de vloer, waarvan uiteindelijk nog drie door mogen naar de finales. Weer vijf dansen vol focus op elkaar, de  muziek, hun choreografie en (een paar van) de technische aanwijzingen van hun trainer; nl. hun danshouding en daarmee het totale plaatje.

Resultaat Rosanna Schellekens 8e in Freestyle, 8e in single conventional en Astrid en Danny een gedeelde 11/12 plaats.

 

Op naar de volgende wedstrijd.

Ga naar de inhoud