Informatie NK 2020

Informatie over het NK 2020 in Dalfsen

Beste allemaal,

Graag wil ik jullie namens het bestuur van de NADB meenemen in de plannen voor de tweede helft van het seizoen. In het voorjaar hebben wij drie NADB-wedstrijden kunnen organiseren en daarna viel het stil. Voor het najaar staat o.a. het NK dansen op 3 en 4 oktober in Dalfsen op de kalender.

Er wordt wereldwijd enorm hard gewerkt aan de ontwikkeling van een vaccin om het COVID-19 virus onder controle te krijgen. Naar verwachting is dit vaccin aan het einde van het jaar ontwikkeld, en zal dan op grote schaal geproduceerd worden om vervolgens de ongeveer 7.7 miljard mensen wereldwijd te kunnen vaccineren. Dit gaat veel tijd kosten, wat ook betekent dat het COVID-19 virus voorlopig nog onder ons zal zijn. Hier moeten we dus mee leren leven. De overheid opent steeds meer sectoren, waaronder ook de sport. Er zijn protocollen ontwikkeld om verantwoord en veilig te kunnen leven en sporten. Dit vraagt aanpassingsvermogen, discipline en structuur van ons allemaal. Er wordt meer getest en er wordt ingegrepen als men ziet dat richtlijnen niet worden nageleefd waardoor er nieuwe uitbraken van het virus (kunnen) ontstaan.

De NADB organiseert danssport in Nederland. Samen met NOC*NSF is een protocol ontwikkeld om op verantwoorde wijze binnensport evenementen te kunnen organiseren. Bijvoorbeeld de maximale capaciteit door het respecteren van 1,5 meter afstand buiten de vloer. Er zijn richtlijnen opgesteld voor deelnemers aan danssport wedstrijden, maar ook voor de officials, trainers, coaches en bezoekers. Deze richtlijnen dienen om op verantwoorde wijze te kunnen sporten. Ook in de landen om ons heen wordt de danssport weer opgestart. In hetzelfde weekend van 3 en 4 oktober organiseert de Duitse Dansbond bijvoorbeeld ook haar nationaal kampioenschap.

In Nederland kan er vanaf 1 juli 2020 weer vol getraind worden. Iedereen heeft dus zeker 3 maanden de tijd om weer in vorm te komen. Ik hoop jullie dan ook allemaal weer te zien op 3 en 4 oktober in Dalfsen. Lukt dit niet omdat je er nog niet klaar voor bent, dan treffen we elkaar op een ander moment. Als je gezondheid het niet toelaat of je vindt het nog niet verantwoord om te sporten, blijf dan thuis en bied ruimte aan anderen die dit wel kunnen of aan hun supporters.

Jeffrey van Meerkerk,

Voorzitter NADB

 

Wil je weten hoe het NK eruit gaat zien conform alle Covid-19 maatregelen. Klik dan op de link hieronder:

Informatie NK 2020 Dalfsen

Basisregels voor dansers tijdens wedstrijden