Informatie Rotterdam Open 27 t/m 29 augustus 2021

Tijdens de Rotterdam Open organiseren we naast de WK’s en de WDSF wedstrijden ook NADB wedstrijden in de volgende klassen en disciplines: Juveniles, Debutanten, Adults en Senioren C, B en A klassen Standaard en Latin. Onderstaand geven wij nadere informatie over dit prachtige evenement.

Informatie Rotterdam Open

Op de website www.wdsfrotterdamopen.com vind je alle informatie over het evenement.

Op deze website staat ook een plattegrond met de indeling van de zalen.  https://wdsfrotterdamopen.com/venue/

Covid-19 regels en protocol

De NADB kiest niet voor Testen voor Toegang maar voor Social Distancing. Dit maakt dat slechts ongeveer 1/3 van de zaalcapaciteit benut kan worden . Danssporters en bezoekers kunnen gespreid van elkaar op de tribune of aan de tafels rondom de vloer plaatsnemen in sets van 2 personen. Onze Corona stewards zullen hierop toezien. Op de tribune zal door middel van stickers aangegeven worden welke stoelen gebruikt mogen worden. Om rijvorming bij entree te voorkomen en om het aantal beschikbare plaatsen te monitoren, is gekozen om geen kaarten aan de zaal te verkopen. Dit kan alleen vooraf online via het Ticketbureau.

Voor dansers geldt dat op de dansvloer de Social Distancing niet geldt. Wel naast de dansvloer.

Wij verzoeken iedereen vriendelijk doch dringend om de regels te respecteren. In het kort: was regelmatig je handen, houd afstand, blijf zoveel mogelijk zitten en als je je er veiliger bij voelt, draag dan gerust een mondkapje.

Inschrijven NADB wedstrijden

Inschrijven kan via MyNADB.  Inschrijven is alleen mogelijk als alle contributies en licenties zijn betaald. Lukt het niet? Controleer eerst even of beide partners aan de verplichtingen hebben voldaan. Neem anders even contact op met wedstrijdsecretariaat@nadb.eu

Tickets

Nieuw is dat de kaartverkoop gaat via een Ticketbureau. Dat geldt voor deelnemers, trainers/coaches en publiek. Aan de zaal worden geen kaarten verkocht! 

Helaas is i.v.m. de Covidregels het aantal kaarten voor publiek beperkt.

Vergeet dus niet als deelnemer je ticket op tijd te kopen!

Informatie over prijzen vind je op de website van de Rotterdam Open https://wdsfrotterdamopen.com/tickets-seating/

Het bestellen van de tickets kan via onderstaande link: https://store.ticketing.cm.com/rotterdamopen2021/step/2388d768-7cc8-4922-baae-197f2bfb7e3e

In tegenstelling tot het NK mag je ook blijven kijken als je eigen wedstrijd voorbij is. Kaarten zijn voor een hele dag geldig.

WDSF WK

Deelname aan de Senioren WK’s staat open voor leden van de NADB waarvan tenminste 1 partner de Nederlandse nationaliteit heeft. Inschrijven voor het WK kan niet  via MyNADB. Dit moet via een National Member Body van de WDSF. In dit geval de NADB. Inschrijven kan uiterlijk tot en met 12 augustus door het sturen van een email naar Bondsbureau@nadb.eu

Informatie over het WK staat op de website:

https://wdsfrotterdamopen.com/wp-content/uploads/2021/07/Invitation-WDSF-Open-World-Championship-S1-LA-and-S2-ST-2021-Rotterdam-Open.pdf

Aanvragen WDSF E Card

Voor deelname aan WDSF wedstrijden is een geldige WDSF E Card nodig. Vergeet niet deze op tijd aan  te vragen want de procedure vraagt tegenwoordig een aantal dagen.

Vroeger ging dit via de NADB maar nu gaat dit rechtstreeks via de WDSF. https://ecards.worlddancesport.org/

Wil je weten hoe de procedure werkt? Kijk dan op de informatie op de NADB site onder

https://nadb.nl/nieuws/wdsf-wedstrijden-wdsf-card/

NADB Rising Star Standaard en Latin

NADB paren kunnen gratis de NADB Open Rising Star Standaard (27.08) en Latin (28.08) wedstrijden meedoen als zij respectievelijk op zaterdag (28.08) de WDSF Open Standaard of A,B of C klasse Standaard dansen. Of op zondag (29.08) de WDSF Open Latin of A, B klasse Latin dansen. Dit geldt alleen als je op de dag van de RS niet ook aan een andere wedstrijd meedoet. Dit is een uitgelezen kans voor alle C, B en A paren om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een internationaal veld. Voor de Rising Star is WDSF registratie niet nodig. Uiteraard kunnen ook Youth paren aan de RS deelnemen.

Hoe werkt het?

Koop voor jou en je partner het normale entree ticket via het Ticketbureau.

Stuur vervolgens, maar uiterlijk woensdag 8 september 2021, een email naar bondsbureau@nadb.eu met de volgende informatie:

  • De wedstrijden waaraan jullie hebben meegedaan en op welke dag.
  • Het IBAN banknummer en de tenaamstelling van de rekening. De declaratie kan per paar ingediend worden. Gelieve niet ieder apart te declareren.
  • Sluit een kopie bij van jullie tickets.

De terugbetaling zal door de administratie verzorgd worden maar dat kan even tijd vragen.

NADB Senioren 5 Standaard op zaterdag 28 augustus

Op veler verzoek voegen we deze wedstrijd toe. Geboortejaren zijn:

1951 of eerder, partner 1956 of eerder. NADB paren kunnen inschrijven via MyNADB. Buitenlandse paren via email naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu

NADB paren die nog niet eerder S5 hebben gedanst worden verzocht eerst een te mail sturen naar het wedstrijdsecretariaat. Dan wordt een team aangemaakt en daarna kan ingeschreven worden via MyNADB.

Wat huishoudelijke regels

  • Kleedkamers

We hebben een grote centrale kleedruimte ingericht in de Breedtesporthal waar stoelen op gepaste afstand zijn neergezet. Hier is ook een kleine indansvloer beschikbaar. Zie ook de plattegrond. Ben je klaar met je wedstrijd? Haal dan alsjeblieft zo snel mogelijk je spullen uit de kleedkamer zodat er ruimte komt voor de volgende dansers.

  • Tanning

Ons advies is om dit zoveel mogelijk vooraf thuis te doen. Er is een speciale tanning ruimte ingericht in het Topsportcentrum maar daar zullen veel meer dansers gebruik van willen maken. Het is strikt verboden om op andere plaatsen in het Topsportcentrum gebruik te maken van tanning. Bij misbruik zullen de schoonmaakkosten in rekening worden gebracht bij de overtreder.

  • Olie op de dansvloer

Gebruik van olie en paraffine onder de schoenen, op de dansvloer en in de sporthal is niet toegestaan. Wij verzoeken iedereen vriendelijk doch dringend om zich aan bovenstaande regels te houden. Niemand wil natuurlijk dat de NADB achteraf met hoge (schoonmaak) kosten wordt geconfronteerd zoals helaas eerder is gebeurd.

Tot slot wensen wij iedereen heel veel succes en tot ziens in  Rotterdam!

Het NADB Team.

Ga naar de inhoud