Mededeling grensoverschrijdend gedrag

Mededeling over het onafhankelijk onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de danswereld

2 december 2021

De Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) heeft kennisgenomen van de bevestiging van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar grensoverschrijdend gedrag binnen de danswereld.

De NADB verleent alle medewerking aan dit onderzoek dat in januari 2022 zal beginnen en roept haar leden op dat ook te doen. De NADB vindt het belangrijk dat alle betrokken partijen zoals VWS, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders, het Centrum Veilige Sport Nederland, Dansondernemers Nederland en alle dansbonden in Nederland waaronder uiteraard de NADB vooral de krachten bundelen. Hiermee kunnen wij bereiken dat de reikwijdte van het onafhankelijke onderzoek zo groot mogelijk is.

De NADB wil dat de onderste steen boven komt. Binnen de danssector is geen plaats voor grensoverschrijdend gedrag. De slachtoffers moeten worden gehoord en de verantwoordelijken moeten worden aangesproken. Wij roepen alle slachtoffers en personen die relevante informatie hebben op om zich vooral te melden bij het Centrum Veilige Sport Nederland. Dit kan ook anoniem.

Meer informatie is beschikbaar via www.centrumveiligesport.nl

Meer informatie:
Jeffrey van Meerkerk | voorzitter Nederlandse Algemene Danssport Bond
jeffrey.van.meerkerk@nadb.eu

Ga naar de inhoud