NADB Danssportopleiding heeft WDSF PQES status

NADB Danssportopleiding heeft WDSF PQES status

Met trots informeren ik jullie graag dat onze nieuwe NADB danssport opleiding met ingang van 1 juli 2020 de officiele Pre-Qualified Education System (PQES) status heeft verkregen. Een memorabel moment want van de 91 National Member Bodies (NMB)  die zijn aangesloten bij de WDSF hebben op dit ogenblik slechts 13 NMB’s hun danssport opleiding weten te accrediteren. Voor de duidelijkheid, het betreft onze nieuwe danssport opleiding  die voor het eerst in het najaar van 2020 zal starten.

Een groot woord van dank gaat uit naar Ger Cloudt als technisch adviseur van de NADB, Clara Lamar als opleider bij de NADB, en mijn collega’s in het bestuur. Er is door iedereen veel werk verzet.

Deze accreditatie houdt in dat kandidaten die na 1 juli 2020 de volledige nieuwe NADB Danssportopleiding hebben afgerond, vrijgesteld worden van het technisch examen bij de WDSF voor het verkrijgen van een WDSF B jury licentie.

Om hiervoor bij de WDSF in aanmerking te komen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze zijn door de WDSF bepaald. Binnenkort wordt een brochure gepubliceerd waarin alle ins en outs worden toegelicht. Ook hoe je je voor de nieuwe opleiding kunt aanmelden.

Wil je meer weten over het PQES proces, kijk dan hier:

Met vriendelijke groeten,

Hannie van der Geest

NADB Bestuurslid voor Top en Wedstrijdsport & de NADB Academy

Ga naar de inhoud