NL BREAKING TEAM

Donderdag 12 januari 2023 De afgelopen weken heeft de NADB Breaking Divisie in samenwerking met de Breaking Commissie gewerkt aan het helder krijgen van de de selectiecriteria rondom uitzending van Nederlandse Breakers naar WDSF Kampioenschappen en Breaking For Gold (BFG) ranking events in 2023, alsmede het samenstellen van een Nederlands team ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

2022 NADB Breaking ranking
De 2022 NADB Breaking ranking is opgesteld om te bepalen wie er in 2022 door NADB genomineerd werden voor het WDSF EK en het WDSF WK. Daarnaast zal de ranking van 2022, volgens eerder gecommuniceerd beleid, worden gebruikt als selectiecriterium voor de samenstelling van een Nederlands team (mannen en vrouwen) dat zich met mogelijke topsport ondersteuning zal voorbereiden op weg naar de Olympische Spelen in Parijs 2024.

TeamNL
Op basis van de 2022 NADB Breaking ranking is besloten om met 8 Nederlandse breakers in gesprek te gaan voor de bereidheid om aan te sluiten bij TeamNL op weg naar Parijs 2024. Het gaat hierbij om de volgende dansers:

B-Boys:
1. Lee
2. Lorenzo
3. Menno
4. Nazgul
5. Cis

B-Girls:
1. India
2. Cha-ja
3. Bo

De NADB zal in 2023 breakers uit bovenstaand TeamNL nomineren voor deelnames aan BFG Ranking Events en WDSF Kampioenschappen. Met ieder van deze breakers zal persoonlijk contact op worden genomen over het vervolg van dit traject.

Uitzending 2023 events
Aangezien de 2022 NADB ranking is opgesteld voor uitzending WDSF kampioenschappen EK en WK 2022 en niet voor de BFG Ranking events heeft de NADB Breaking Divisie in samenwerking met de Breaking Commissie besloten om voor uitzending en toekenning nominaties te kijken naar de stand van de BFG ranking.

BFG World Series 2023
Gezien de geldende quota zullen de top 3 mannen en top 3 vrouwen genomineerd worden voor uitzending naar de BFG World Series events gebaseerd op de BFG ranking. Er zijn inmiddels 4 BFG World Series aangekondigd, waarvan 2 bevestigd. De kostenvergoeding voor uitzending World Series events is momenteel nog in afwachting van goedkeuring door het NOC*NSF. Voor uitzending naar open International series en Challenge series events zal vooralsnog geen tegemoetkoming worden gedaan.

EK en WK 2023
Ook voor uitzending EK 2023 in april en WK 2023 in september zal worden gekeken naar de stand van de BFG ranking. Gezien de geldende quota zullen de top 2 mannen en top 2 vrouwen genomineerd worden voor uitzending. Aangezien het EK een open karakter heeft zal nog worden gekeken of er meer TeamNL breakers met kostenvergoeding naar het EK kunnen gaan. De kostenvergoeding voor uitzending WDSF events is momenteel ook nog in afwachting van goedkeuring door het NOC*NSF.

NADB Breaking ranking 2023 en verder
Aangezien de 2022 NADB Breaking ranking nu is afgesloten gaat de NADB Breaking Divisie op korte termijn in gesprek met de Breaking Commissie om de rol van de nationale ranking te evalueren en vorm te geven voor 2023 en verder. In dit kader is er door de NADB op 9 januari 2023 een aanvraag ingediend aan de WDSF voor goedkeuring met terugwerkende kracht van de 2022 NADB Breaking ranking. Dit zal overigens dus geen effect hebben op de selectiecriteria voor de 2023 events, aangezien hiervoor zal worden gekeken naar de BFG ranking.

Voor vragen kan contact op worden genomen met de NADB breaking divisie via breaking@NADB.eu

fotocredits: Maurice van der Meijs.

Ga naar de inhoud