The World Games 2022

Op 17 juli ’22 worden de World Games georganiseerd in Birmingham, USA. Hieronder staat informatie over het evenement.

Algemene regels/voorwaarden m.b.t. eventuele nominatie/deelname

  1. Voor 1 november ’21 deelname aan één van Adults WDSF wedstrijden in Nederland verplicht (Rising Star telt niet mee).
  2. Atleten dienen een actieve licentie status te hebben.
  3. Alle atleten dienen in het bezit te zijn van de Nederlandse Nationaliteit.

Routing selectie/kwalificatie

Voor 1 november ’21 zal de NADB de nationale ranking van dat moment uploaden naar de WDSF. Hierin worden zowel de WDSF als de nationale wedstrijden/resultaten geteld.

Vanuit deze ranking worden de beste, maximaal 3 in zowel de STD als LA, geselecteerd  conform algemene voorwaarden in combinatie met de WDSF ranking.

Let op! De WDSF beslist uiteindelijk op basis van alle ingestuurde nominaties van alle landen, welke paren op de World Games aan de start mogen verschijnen. Dus nominatie door de NADB betekent niet automatisch dat je naar de World Games wordt uitgezonden.

PD disciplines

Voor de PD dansers gelden dezelfde regels maar geen maximum van 3 paren per disciplines. Aantal eventuele genomineerden vanuit de NADB is ongelimiteerd. Hier is alleen de WDSF ranking doorslaggevend.

Extra info
Bij de World Games gaan de PD-paren en Adults-paren samen in één evenement de strijd met elkaar aan. Hierin is geen onderscheid.

Lijkt het je geweldig om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de World Games ’22? Schrijf je in en doe mee aan de WDSF Rotterdam open van 27 t/m 29 aug. en/of The Holland Masters 15 t/m 17 okt a.s. Alleen via deze evenementen bestaat de mogelijkheid te kwalificeren. Om je kansen te vergroten adviseren wij zowel de NADB wedstrijden en beide WDSF in Nederland mee te doen.

Bekijk het evenement op:  https://twg2022.com/

Ga naar de inhoud