Veelbelovend resultaat van Nederlandse breakers

Veelbelovend resultaat van Nederlandse breakers bij de WDSF European Breaking Championships in Sochi, Rusland.

27 juni, 2021

Maar liefst drie Nederlandse breakers namen het op 26 juni op tegen de Europese top voor de titel. Met een 7e plek voor B-Boy Lorenzo en de top 16 notering voor B-Boy Tawfiq gaven de dansers hun potentie aan. Het waren uiteindelijk de Russische breakers die in beide categorieën de titel pakten.

Bij de B-Girls behaalde B-Girl Bo uit Rotterdam een 20e plek die helaas net niet genoeg bleek om van de in totaal 41 deelnemende B-Girls een plek bij de top 16 te bemachtigen. B-Girl Kastet uit Rusland wist uiteindelijk de titel te winnen bij de dames.

Bij de B-Boys deden maar liefst 55 breakers een poging om bij de beste 32 te raken. Zowel B-Boy Tawfiq als B-Boy Lorenzo wisten zich te kwalificeren voor de Top 32 en wonnen tevens de battle om de top 16 te behalen. B-Boy Lorenzo won ook die battle waardoor hij het in de kwartfinale opnam tegen de uiteindelijke winnaar, B-Boy Kosto uit Rusland. Met de jury scores behaalde Lorenzo een 7e plek als allerjongste deelnemer van het kampioenschap.

Mochten de maatregelen het toelaten zal in Oktober de WDSF World Breaking Championship plaatsvinden in Nanjing, China. Het WK welke de Nederlandse B-Boy Menno uit Rotterdam in 2019 op zijn naam wist te schrijven.

 

De hele battles terugkijken kan op het kanaal van de WDSF: https://youtu.be/OIr7fVOZDMU 

Ga naar de inhoud