WDSF wedstrijden & WDSF Card

WDSF wedstrijden dansen en de WDSF Card

Van 23 tot en met 25 oktober worden de Holland masters gehouden. Naast de gewone NADB-wedstrijden zijn er op die dagen ook WDSF wedstrijden, wedstrijden onder auspiciën van de World DansSport Federation. Iedereen die lid is van de NADB kan ook deelnemen aan de WDSF-wedstrijden. Dit is niet voorbehouden aan A- of hoofdklassers, al ligt het natuurlijk wel meer voor de hand om pas aan internationale wedstrijden deel te nemen, als je in een hogere klasse danst.
Wil je een WDSF-wedstrijd dansen, dan moet je beschikken over een WDSF-licentie. Hieronder vind je informatie over het aanvragen daarvan.
Let op: Voor de Holland Masters is er in elke klasse ene maximaal aantal deelnemers. Wil je deelnemen aan de WDSF-wedstrijden, regel je WDSF-licentie dan snel!

WDSF Licentie aanvragen
Een WDSF-licentie aanvragen kun je doen via de link onderaan dit bestand. Aan de WDSF licentie zijn jaarlijks kosten verbonden van 20 CHF (ca. € 17,50).
Zorg dat je voor je begint een scan van een goede pasfoto en van een identificatiebewijs bij de hand hebt, dan kun je sneller doorwerken.
Vanuit de aanvraaglink kom je automatisch ook in het betaalmenu terecht. Betalen kan alleen met Credit Card, dus zorg dat je ook die gereed hebt.
Bij de WDSF krijg je een uniek nummer, je MIN-nummer. Dit heb je nodig om in te schrijven voor wedstrijden.

Let op!
Om lid te worden van de WDSF moet je eerst lid zijn van de NADB. Als je om een of andere reden dat niet bent of dit jaar je lidmaatschap van de NADB (nog) niet hebt betaald, wordt je aanvraag afgewezen. Je krijgt daar dan een mail over. Nadat je je lidmaatschap van de NADB hebt betaald, moet je dan opnieuw een aanvraag doen voor de WDSF Card. Zorg dus dat je eerst je lidmaatschap van de NADB hebt betaald.

WDSF E Card App
De WDSF Card die het bewijs vormt dat je je licentie hebt betaald is geen fysieke kaart meer. Je moet de App WDSF eCard downloaden. Na betaling krijg je een autorisatiecode gemaild, waarmee je je licentie in de app kunt zetten. Met die app kunt je je legitimeren bij WDSF-wedstrijden, als je je nummer gaat ophalen.
Voor degene die al lang een WDSF licentie hebben en nog wel een fysieke kaart hebben: ook die wordt nog wel geaccepteerd.

WDSF licentie vernieuwen
Een WDSF licentie is één jaar geldig. Je moet hem dus steeds vernieuwen (en opnieuw betalen). In het systeem van de WDSF is opgeslagen, tot wanneer je licentie geldig is. Die datum kun je ook vinden in de WDSF eCard app. Je krijgt automatisch een mail wanneer je je licentie moet vernieuwen. Via de link in die mail kun je ook betalen.
Geen link gekregen? Kijk eens in je spam box. Kun je hem daar ook niet in vinden, stuur dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu.
Er is ook nog de mogelijkheid, dat je sinds de aanvraag van je eerste licentie een ander emailadres hebt dan je toen hebt opgegeven. Dan heb je de mail natuurlijk ook niet ontvangen. Stuur ook dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu.

Inschrijven voor WDSF wedstrijden
Voor WDSF-wedstrijden, zowel in Nederland als internationaal, schrijf je in via de website van de organisator. Dat geldt dus ook voor de Holland Masters. Voor deze inschrijving moet je altijd je MIN-nummers invoeren. Zorg dus dat je die bij de hand hebt.

Partnership
Voor je voor internationale Standaard of Latin wedstrijden kunt inschrijven, moet je binnen het WDSF systeem gekoppeld worden aan een partner. In principe zal het wedstrijdsecretariaat je koppelen aan de partner met wie je ook binnen de NADB danst. Maar lukt het niet om in te schrijven, stuur dan even een mail naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu, want wellicht zijn we dan even vergeten jullie te koppelen.
Verander je op een gegeven moment van partner, dan moet je dat altijd aan het wedstrijdsecretariaat doorgeven. Geef dan ook aan, dat ook in het WDSF-systeem deze aanpassing moet worden doorgevoerd.

Tips
• Je kunt maar één keer een MIN-nummer krijgen van de WDSF. Als je ooit een WDSF Card hebt gehad en je wil na langere tijd opnieuw WDSF gaan dansen, moet je niet een nieuw lidmaatschap aanvragen. Waarschijnlijk heb je dan niet meer de mail, waarmee je je lidmaatschap kon verlengen. Stuur dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu. Wij sturen je dan een mail met een link, waarmee je je licentie van de WDSF weer kunt activeren en betalen.
• Download in de app WDSF eCard niet alleen je eigen licentie, maar ook die van je partner. Dan heb je altijd van beide partners het MIN-nummer bij de hand, indien nodig.
• Dans je veel buitenlandse WDSF-wedstrijden, dan is de app myHeats ook een aanrader. Bij wedstrijden die met het wedstrijdprogramma TopTurnier werken (en dat zijn er heel veel) worden je doorplaatsingen, serie indelingen en je uiteindelijk plaatsering via de app doorgegeven.

Link naar WDSF Card eerste aanvraag:
https://ecards.worlddancesport.org/