Webinar Sociaal Veilig Danssportklimaat

Een samenwerking tussen NADB en Centrum Veilige Sport Nederland

De NADB organiseert in samenwerking met het Centrum Veilige Sport Nederland een webinar via Microsoft Teams op maandag 10 mei a.s. van 19.30 tot 21.00 uur. Dit webinar is bedoeld voor dansschoolhouders, trainers, coaches en juryleden die meer willen weten over een sociaal veilige danssport omgeving en hoe zij daar, ieder in hun eigen rol, een bijdrage aan kunnen leveren.

Een groot deel van de Nederlanders – bijna 75 procent – krijgt ooit te maken met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Komt pesten, agressie en seksuele intimidatie niet voor bij jouw dansschool of bij de dansers die jij traint of jureert? Hoe zeker ben je hiervan?

Een sociaal veilig sportklimaat creëren is belangrijk. Als organisatie kan je daarvoor bepaalde maatregelen treffen, maar eigenlijk is het creëren van een sociaal veilig sportklimaat de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Wanneer sporters plezier ervaren en zich veilig voelen in de danssport, dan is de kans groter dat ze actief en betrokken blijven, dan wanneer dat niet (meer) het geval is.

De NADB vindt het heel belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Op de NADB website is al veel informatie te vinden over het Centrum Veilige Sport, de Gedragscode Sport, hoe anoniem een melding te maken bij de Vertrouwenscontact persoon (VCP) en de anonieme Chat functie FIER.  

Sluit jij ook aan? Meld je dan aan door het sturen van een email naar bondsbureau@nadb.eu

Hieronder alvast de link die je kunt gebruiken om in te loggen. 

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Ga naar de inhoud