Talentstatussen

Update Talentenlijsten NOC*NSF 8 november 2021

Twee keer per jaar worden de talentenlijsten NOC*NSF vastgesteld.

Op 1 februari van het lopende jaar worden statussen toegekend op basis van de Rankingstanden voor de statussen Nationaal Talent en Belofte. Dit betreft Adults Standaard, Latin en 10 Dans. Na het NK Junioren en Youth worden voor de jeugdklassen de statussen toegekend.

Op basis van de uitslag NK 6 en 7 november 2021 zijn nieuw statussen toegekend en hebben een paar dansers een upgrade gekregen van Belofte naar Nationaal Talent.

Tussentijds kunnen paren een Internationale Talent Status aanvragen op basis van een uitslag van een internationale WDSF wedstrijd. De criteria hiervoor liggen vast. Zie hiervoor de Prestatieprofielen.
Tevens kunnen Adult paren als ze in de A en B klasse ST of LA dansen en voldoen aan het vastgelegde geboortejaar 2001 en 2002 een Belofte status aanvragen. Alle criteria ook hiervoor zijn terug te vinden op bovenstaande link.

Een status is persoonlijk en wordt voor een jaar toegekend.

Wat kan ik met een status?

Met de status is het mogelijk om bij een opleiding bijvoorbeeld vrij te vragen voor het deelnemen aan wedstrijden, trainingskampen. Of uitstel van examen of tentamens.

Voor vragen kan je contact opnemen met Hannie van der Geest via email hannie.van.der.geest@nadb.eu

Talentenlijst update 08-11-2021