Talentstatussen

Update Talentenlijsten NOC*NSF 1 februari 2021

Twee keer per jaar worden de talentenlijsten NOC*NSF vastgesteld.

Op 1 februari worden statussen toegekend op basis van de Rankingstanden op 1 februari voor de statussen Nationaal Talent en Belofte. Dit betreft Adults Standaard, Latin en 10 Dans.

Dat betekent dat vanaf 1 februari 2021 de nieuwe statussen bekend zijn. Omdat bij het toekennen van de statussen bij de Adults rankinguitslagen van belang zijn en we in verband met Covid-19 bijna geen rankingwedstrijden hebben kunnen organiseren, hebben wij toestemming van het NOC*NSF om hier soepel mee om te gaan. Wij hebben de IT’s en NT’s van 2020 gehandhaafd, tenzij een danser niet meer voldoet aan het juiste geboortejaar. Verder heeft een aantal nieuwe dansers een status toegekend gekregen. Bij dansers die definitief zijn gestopt, is de status niet verlengd.

Op basis van de uitslag NK Junioren 1 en 2 en Youth op 3 en 4 oktober 2020 zijn de statussen voor deze categorieën toegekend in oktober 2020 al toegekend. Daarin is niets veranderd.

Tussentijds kunnen paren een Internationale Talent Status aanvragen op basis van een uitslag van een internationale WDSF wedstrijd. De criteria hiervoor liggen vast. Zie hiervoor de Prestatieprofielen.

Tevens kunnen Adult paren als ze in de A en B klasse ST of LA dansen en voldoen aan het vastgelegde geboortejaar 2001 en 2002 een Belofte status aanvragen.

Alle criteria zijn terug te vinden op deze website link: Prestatieprofielen NOC

Een status is persoonlijk en wordt voor een jaar toegekend.

Wat kan ik met een status?

Met de status is het mogelijk om bij een opleiding bijvoorbeeld vrij te vragen voor het deelnemen aan wedstrijden, trainingskampen. Of uitstel van examen of tentamens.

Voor vragen kan je contact opnemen met Hannie van der Geest via email hannie.van.der.geest@nadb.eu

Talentenlijst update 01-02-2021