Talentstatussen

Update Talentenlijsten NOC*NSF 1 Februari 2024

Het NOC*NSF heeft  de criteria rondom de talentstatussen aangescherpt. De NADB heeft de opdracht gekregen om te toetsen of dansers ook daadwerkelijk gebruik maken van de status. De status mag niet dienen als statussymbool maar moet ook echt ingezet worden waarvoor hij bedoeld is. Dansers die een status toegekend hebben gekregen en hier geen gebruik van maken worden dan ook dringend verzocht dit te melden bij bondsbureau@nadb.eu

Twee keer per jaar worden de talentenlijsten NOC*NSF vastgesteld. Op 1 februari en na het NK Junioren, Youth en Adults 10 Dans.

Tussentijds kunnen paren een Internationale Talent Status aanvragen op basis van een uitslag van een internationale WDSF wedstrijd. De criteria hiervoor liggen vast. Zie hiervoor de Prestatieprofielen.Tevens kunnen Adult paren als ze in de A klasse ST of LA dansen en voldoen aan het vastgelegde geboortejaar 2004 en 2005 een Belofte status aanvragen. Alle criteria ook hiervoor zijn terug te vinden op bovenstaande link.

Een status is persoonlijk en wordt voor een jaar toegekend. 

Wat kan ik met een status?

Met de status is het mogelijk om bij een opleiding bijvoorbeeld vrij te vragen voor het deelnemen aan wedstrijden, trainingskampen. Of uitstel van examen of tentamens.

Talentenlijsten NOC*NSF – laatste update februari 2024

Talentenstatussen NOC*NSF februari 2024

Ga naar de inhoud